top of page

Enkla tips kring kost

Tips kring hur du kan lägga upp kosten för att få i dig bra mat och ha en jämn energinivå under dagenLåt kosten bestå av olika livsmedel


Genom att äta en varierad kost innehållande protein, fett och kolhydrater ger du din kropp både energi och byggstenar. Om du äter ett varierat urval av livsmedel får din kropp även lättare att få i sig det den behöver.


Ät regelbundet


Om du äter regelbundet under dagen kommer din energinivå vara jämnare och du kommer inte heller gå och känna dig vrålhungrig. En jämn energinivå minskar ofta även sockersuget - även om det såklart är tillåtet och trevligt att äta någon godisbit ibland!


Mealpreppa


För att hjälpa dig själv med att äta regelbundet under dagarna kan det vara bra att mealpreppa. Laga några matlådor under helgen som du har till veckan eller gör en extra portion till middagen så har du en matlåda för lunchen dagen efter. Det kan även vara bra att ha några snabba mellanmål tillgängliga när hungern kickar in.


Om du vill ha lite hjälp på vägen mot att ändra dina kost- eller träningsvanor så har jag skapat en pdf innehållande just tips för detta. I guiden får du även tillgång till recept på tre näringsrika mellanmål och fem huvudrätter som är anpassade både för dig som äter blandkost, vegetariskt eller veganskt! Kika in den här om du är intresserad!

Comments


bottom of page