top of page

Enkla tips kring kost

Tips kring hur du kan lÀgga upp kosten för att fÄ i dig bra mat och ha en jÀmn energinivÄ under dagen



LÄt kosten bestÄ av olika livsmedel


Genom att Àta en varierad kost innehÄllande protein, fett och kolhydrater ger du din kropp bÄde energi och byggstenar. Om du Àter ett varierat urval av livsmedel fÄr din kropp Àven lÀttare att fÄ i sig det den behöver.


Ät regelbundet


Om du Àter regelbundet under dagen kommer din energinivÄ vara jÀmnare och du kommer inte heller gÄ och kÀnna dig vrÄlhungrig. En jÀmn energinivÄ minskar ofta Àven sockersuget - Àven om det sÄklart Àr tillÄtet och trevligt att Àta nÄgon godisbit ibland!


Mealpreppa


För att hjÀlpa dig sjÀlv med att Àta regelbundet under dagarna kan det vara bra att mealpreppa. Laga nÄgra matlÄdor under helgen som du har till veckan eller gör en extra portion till middagen sÄ har du en matlÄda för lunchen dagen efter. Det kan Àven vara bra att ha nÄgra snabba mellanmÄl tillgÀngliga nÀr hungern kickar in.


Om du vill ha lite hjÀlp pÄ vÀgen mot att Àndra dina kost- eller trÀningsvanor sÄ har jag skapat en pdf innehÄllande just tips för detta. I guiden fÄr du Àven tillgÄng till recept pÄ tre nÀringsrika mellanmÄl och fem huvudrÀtter som Àr anpassade bÄde för dig som Àter blandkost, vegetariskt eller veganskt! Kika in den hÀr om du Àr intresserad!

bottom of page