top of page

TRÄNING UNDER MENSTRUATIONSCYKELN

Föreläsningarna och träningsprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av träning och vill veta mer om hur du kan optimera din träning utefter din menstruationscykel. Föreläsningarna sker online via en portal som du får tillgång till under ett års tid, du kan därmed se dem så många gånger du vill. Du får med föreläsningspaketet tillgång till en pdf där du kan fylla i dina träningsupplevelser och ditt mående under menstruationscykelns gång för att se hur du själv påverkas av din cykel vid träning. I träningsprogrammet ingår fjorton styrketräningspass per månad under tre månaders tid som är anpassat för att du ska nå ökad styrka.

Föreläsningarna innehåller

Droppe

Hormonernas förändringar under cykeln

Menscykelns påverkan på träning

Styrketräning under menscykeln

Konditionsträning under menscykeln

Skadeprevalens under menscykeln

Mående under cykelns olika faser

Koordination under cykelns gång

Råd vid utebliven menstruation

För  att få tillgång till föreläsningarna så köper du ett medlemskap nedan där du får tillgång till kursportalen under ett års tid! 

 • Föreläsningar

  299kr
  Föreläsningar kring träning under menstruationscykeln
  Giltigt i ett år
  • Menstruationscykelns påverkan på träning
  • Styrketräning under menscykeln
  • Konditionsträning under menscykeln
  • Mående under cykelns olika faser
  • Anpassning av träningen utefter cykeln
 • Mest prisvärt

  Allt-i-ett

  449kr
  Föreläsningar + "Styrketräning under menstruationscykeln"
  Giltigt i ett år
  • För dig som har en regelbunden menstruationscykel
  • Föreläsningar kring menstruationscykelns påverkan på träning
  • Styrketräningsprogram under tre månader

"Menstruationscykeln är något som påverkar alla kvinnor på ett eller annat sätt. Måendet under de olika faserna i cykeln varierar och kan påverka träningsupplevelse samt prestation."

Vanliga frågor

Passar träningsprogrammet under menstruationscykeln för mig som använder p-piller?

Du som använder monofasiska p-piller har förutom under menstruationsveckan försänkta hormonnivåer och kommer inte ha samma fluktation av könshormoner som under en naturlig menstruationscykel. Därmed sker ingen skillnad i påverkan av hormoner på träningen och du kommer inte dra nytta av att anpassa din träning efter cykeln så som under en naturlig menstruationscykel. Föreläsningarna kan dock vara intressanta även för dig då de tar upp fler faktorer kring träning under menstruationscykeln så som vid premenstruella symptom och utebliven menstruation. 

 

Trifasiska p-piller har dock en hormonsvariation som efterliknar en naturlig menstruationscykel så om du använder denna typ av preventivmedel kan du dra nytta av att anpassa din träning efter cykeln.

Hur gör jag om jag vill köpa både föreläsningarna kring träning under menscykeln och träningsprogrammet?

Om du vill köpa både föreläsningarna kring träning under menstruationscykeln och träningsprogrammet väljer du prisalternativet "Allt-i-ett". Om du endast vill ha tillgång till föreläsningarna väljer du istället prisalternativet "Föreläsningar" och om du endast vill ha tillgång till träningsprogrammet köper du det i webbshopen.

bottom of page