top of page

Magträning under graviditet

Vilka magövningar är inte bra att göra under graviditeten med tanke på att magmusklerna separerar? Vilka övningar är bra att göra?


När en breddning har skett av de raka magmusklerna kan du fortsätta att träna magövningar så länge det känns bra för dig. Det är inga specifika övningar du kan eller inte kan utföra. Om du har kontroll under övningen är det helt okej att fortsätta träna magmuskulaturen.Det du behöver vara uppmärksam på är om en utbuktning, pyramid, uppkommer mellan de raka magmusklerna. Om en pyramid uppkommer visar det på att samarbetet mellan musklerna i bäckenbotten och magen inte är optimalt. Om det är så att pyramiden uppstår under träning bör du testa övningen med mindre belastning eller i en annan position vilket kan göra det lättare för dig att få kontroll över muskulaturen. Om det inte fungerar testa då en annan övning där pyramiden ej uppkommer.

Sammanfattningsvis är det inte några övningar som är sämre eller bättre för magmuskulaturen under graviditet utan de övningar som känns bra för dig kan du fortsätta utföra men du bör undvika övningar där utbuktningen på magen uppstår.


Om du är intresserad och vill veta mer så har jag en kurs som bland annat tar upp detta ämne, till kursen!

Comments


bottom of page